Обяви » Обяви за работа » Обичай работното си място

PATEKI.bg преустановява дейността си на 5 Май 2018 г. поради липса на допълнително финансиране.

Молим да ни извините за причиненото неудобство.
 PATEKI.BG
 Обяви за работа  Обяви за работа
Потребител: Анонимен | Вход | Регистрация
Добави обява
» Обяви за работа
» Фирми/oрганизации
» Агенции за подбор
» Избрани обяви
» Запазени търсения
» Моите CV-та
» Моите мотив. писма


Обичай работното си място
30.07.2015 в 09:45

Как комуналните работни пространства превърнаха офиса в салон, зала за тренировки, бар и дневна. Те са хит-тенденция в Щатите.

Заедно с все по-популярната тенденция на споделените услуги, се появи и нова тенденция в еволюцията на работното място – комуналното работно пространство. Този нов тип помещения изникват из цял САЩ, като предлагат на служителите различни привилегии и лайфстайл облаги.

Безплатни закуски, скутери и йога курсове – тези бонуси са в унисон с тенденциите в най-прогресивните офиси в САЩ.

Според скорошна статия в Уол Стрийт Джърнал, където се цитират данни от Търговската асоциация по недвижими имоти, през 2005 г. в Щатите е имало само едно комунално работно пространство. През 2013 те вече са 781 и са вече нещо много повече от стая с WiFi и принтер.

Village Workspaces в Лос Анджелис предлагат сутрешна медитация, масажи и безплатни партита. Workbar в Бостън провежда безплатни покер вечери, обеди, на които всеки носи храна и филмови нощи. А някои от тези прогресивни офиси дори организират групови ваканции за служителите си, като Indy Hall във Филаделфия.

Това са добри вести не само за работниците, но и за компаниите. Работата от дистанция може да е предимство сама по себе си, но много от големите компании се опитват да внедрят тези облаги на работното място, за да подобрят настроението и продуктивността, защото нямат контрол върху ежедневното удовлетворение на отдалечените си служители.

Малките компании, които нямат персонала или нужното пространство, за да предлагат подобни бонуси, също могат да си позволят това.Средно за 250$ наем на месец, тези, които предлагат комунално работно пространство, могат да се заемат с логистиката и какво е най-добро за екипа, което премахва значителен административен товар от вас.

Според проучване на Училището по бизнес към Университета в Мичиган, през 2013 служители от 40 споделени работни пространства са съобщили за по-голямо удовлетворение, отколкото тези в нормални корпоративни офиси. Без напрежението от офисните практики, излетите на открито и други събития са истинско социално време за служителите в този нов тип работна среда. А някои събития, като ежемесечната закуска с палачинки в Link Coworking, са специално съобразени с родителите, които трябва да си тръгнат на време от работа, за да се приберат у дома за вечеря.


Превод и адаптация: Деяна Русева
Коментари
Няма добавени коментари
Антиспам код
Най-нови обяви за работа
Нов бизнес в интернет за гр.София, България
набираме дами за работа почасово за гр.София, България
Дистрибутор за гр.София, България
бизнес от дома през интернет за гр.Пазарджик, България
ДИСТРИБУТОРИ С ОПИТ за гр.Добрич, България
Шивачка за гр.София, България
Новини